Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Μητρόπουλου με επιχειρηματική αποστολή από τη Σερβία

Οι επενδυτικές και εξαγωγικές δυνατότητες επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Σερβία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Προέδρου της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, με μέλη επιχειρηματικής αποστολής από το Βελιγράδι και στελέχη της «Αλφειός Ρόδι Α.Ε», που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, στην Πάτρα.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν στελέχη της εταιρείας «HRANA MEDITERANA», με έδρα το Βελιγράδι που προωθεί μόνο Ελληνικά προϊόντα σ’ όλη την επικράτεια της Σερβίας. Η «Αλφειός Ρόδι Α.Ε» από την Ηλεία, είναι μια από τις συνεργαζόμενες εταιρείες, στο τομέα της προβολής και προώθησης των προϊόντων της στην αγορά του εξωτερικού.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επιχειρηματικών δράσεων, για τη δημιουργία συνεργασιών με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προβολής των τοπικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, γεγονός που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας.

«Οι διμερείς δράσεις έχουν ως στόχο τη δημιουργία οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων  για τη διεύρυνση της δικτύωσης των τοπικών επιχειρήσεων. Η εξωστρέφεια είναι το αναπτυξιακό μέσο για την προώθηση των Ελληνικών μας προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Η δημιουργία συμπράξεων με επιχειρήσεις του εξωτερικού θα μας προσφέρει προσβασιμότητα και γνώσεις για τον εκσυγχρονισμό του τομέα της εμπορίας και των εξαγωγών. Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε απευθείας συνεργασίες μεταξύ παραγωγών, συνεταιρισμών και εξαγωγικών φορέων και από τις δυο χώρες», ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος και προσέθεσε «Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας και η εκμετάλλευση της δυναμικότητας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, εξυπηρετεί την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας «HRANA MEDITERANA» Milan Biga, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Αλφειός Ρόδι Α.Ε.» Παρασκευάς Παρασκευόπουλος και  μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δυο εταιρειών. 

Related post

Πύργος: Αστυνομικοί “τσάκωσαν” τρεις ΡΟΜΑ με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες να κανουν ψώνια

Πύργος: Αστυνομικοί “τσάκωσαν” τρεις ΡΟΜΑ με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες…

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος…
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ…

Ψηφιακοί υδρομετρητές και έλεγχος διαρροών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ…
Καταγγελία Εργατικού Ατυχήματος

Καταγγελία Εργατικού Ατυχήματος

Το Εργατικό Κέντρο Πύργου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα στη πόλη μας. Σε μία περίοδο,…