«Ο ΠΥΡΓΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ» – Συζήτηση για το παρόν και το αύριο των λαϊκών αγορών

Συνάντηση- συζήτηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ μελών  της κίνησης «Ο Πύργος είμαστε εμείς» και εκπροσώπων  παραγωγών- μικροπωλητών  των λαϊκών αγορών.

Η συζήτηση διοργανώθηκε με σκοπό να ακουστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και  να υπάρξει  ανταλλαγή   απόψεων  για τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών,  στα ζητήματα των εποπτικών μηχανισμών,  της ασφάλειας και  της υγιεινής.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης  υπήρξαν τοποθετήσεις  για  τις ορθές πρακτικές καλλιέργειας, για την διαφήμιση της λαϊκής αγορά, για την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου με γεωπόνους που θα εποπτεύουν όλα τα στάδια της παραγωγική διαδικασίας, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει τι καταλήγει στο τραπέζι του, για την αναγκαιότητα επανασύστασης ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών, για την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων και την ανάπτυξη της οικοτεχνίας. Στόχος, η λαϊκή αγορά του Πύργου να ξαναγίνει κεντρικό γεγονός. 

 Στη συζήτηση έγινε αναφορά και στην προοπτική τέλεσης της  λαϊκής στον χώρο του Ξυστρή όπου οι παραγωγοί μίλησαν «για  τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο χώρος αυτός». Γιατί  πιστεύουν  «πως δεν έχει τις προδιαγραφές που θα διευκολύνουν το σκοπό για τον οποίο έγινε».  Οι ίδιοι  δεν κλήθηκαν έγκαιρα να καταθέσουν την άποψή τους για τη διαμόρφωση του χώρου και τώρα προκύπτουν ζητήματα  που έχουν να κάνουν με  την ομαλή πρόσβαση του καταναλωτικού κοινού σε αυτόν. Έτσι θεωρούν ότι «η μόνιμη τέλεση της λαϊκής αγοράς στον συγκεκριμένο χώρο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο της πόλης παρά μονάχα το δυτικό της κομμάτι». 

  Από πλευράς της κίνησης «ο Πύργος είμαστε εμείς» τονίστηκε ότι « Ως κοινοτική κίνηση πιστεύουμε στον ανοιχτό και δημόσιο διάλογο, που δυστυχώς έλειπε τόσα χρόνια από την πόλη. Πιστεύουμε ότι για τα σημαντικά ζητήματα της πόλης, πρέπει να λειτουργούν ανοιχτές επιτροπές διαβούλευσης, οι οποίες δεν θα καταπιάνονται επιφανειακά με τα ζητήματα, αλλά στο τέλος της μέρας θα καταθέτουν προτάσεις που θα επιλύουν ζητήματα και θα πηγαίνουν την πόλη ένα βήμα μπροστά.»

Related post

Επίσκεψη Χρήστου Τριαντόπουλου στον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Επίσκεψη Χρήστου Τριαντόπουλου στον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Το Δημαρχείο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος. Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε…
Παραίτηση του Δ. Νικολακόπουλου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης

Παραίτηση του Δ. Νικολακόπουλου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη…

  Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός…
Στις 15 Απριλίου στο Επιμελητήριο η διευρυμένη διοικητική επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Στις 15 Απριλίου στο Επιμελητήριο η διευρυμένη διοικητική επιτροπή…

Την ανάδειξη της σπουδαιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο των δυνατοτήτων προβολής του τόπου μέσα απ’ τη διαδικασία της αφής της ολυμπιακής φλόγας,…