«Ο ΠΥΡΓΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ» – Συζήτηση για το παρόν και το αύριο των λαϊκών αγορών

Συνάντηση- συζήτηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ μελών  της κίνησης «Ο Πύργος είμαστε εμείς» και εκπροσώπων  παραγωγών- μικροπωλητών  των λαϊκών αγορών.

Η συζήτηση διοργανώθηκε με σκοπό να ακουστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και  να υπάρξει  ανταλλαγή   απόψεων  για τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών,  στα ζητήματα των εποπτικών μηχανισμών,  της ασφάλειας και  της υγιεινής.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης  υπήρξαν τοποθετήσεις  για  τις ορθές πρακτικές καλλιέργειας, για την διαφήμιση της λαϊκής αγορά, για την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου με γεωπόνους που θα εποπτεύουν όλα τα στάδια της παραγωγική διαδικασίας, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει τι καταλήγει στο τραπέζι του, για την αναγκαιότητα επανασύστασης ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών, για την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων και την ανάπτυξη της οικοτεχνίας. Στόχος, η λαϊκή αγορά του Πύργου να ξαναγίνει κεντρικό γεγονός. 

 Στη συζήτηση έγινε αναφορά και στην προοπτική τέλεσης της  λαϊκής στον χώρο του Ξυστρή όπου οι παραγωγοί μίλησαν «για  τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο χώρος αυτός». Γιατί  πιστεύουν  «πως δεν έχει τις προδιαγραφές που θα διευκολύνουν το σκοπό για τον οποίο έγινε».  Οι ίδιοι  δεν κλήθηκαν έγκαιρα να καταθέσουν την άποψή τους για τη διαμόρφωση του χώρου και τώρα προκύπτουν ζητήματα  που έχουν να κάνουν με  την ομαλή πρόσβαση του καταναλωτικού κοινού σε αυτόν. Έτσι θεωρούν ότι «η μόνιμη τέλεση της λαϊκής αγοράς στον συγκεκριμένο χώρο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο της πόλης παρά μονάχα το δυτικό της κομμάτι». 

  Από πλευράς της κίνησης «ο Πύργος είμαστε εμείς» τονίστηκε ότι « Ως κοινοτική κίνηση πιστεύουμε στον ανοιχτό και δημόσιο διάλογο, που δυστυχώς έλειπε τόσα χρόνια από την πόλη. Πιστεύουμε ότι για τα σημαντικά ζητήματα της πόλης, πρέπει να λειτουργούν ανοιχτές επιτροπές διαβούλευσης, οι οποίες δεν θα καταπιάνονται επιφανειακά με τα ζητήματα, αλλά στο τέλος της μέρας θα καταθέτουν προτάσεις που θα επιλύουν ζητήματα και θα πηγαίνουν την πόλη ένα βήμα μπροστά.»

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…