«Ο ΠΥΡΓΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ» – Συζήτηση για το παρόν και το αύριο των λαϊκών αγορών

Συνάντηση- συζήτηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ μελών  της κίνησης «Ο Πύργος είμαστε εμείς» και εκπροσώπων  παραγωγών- μικροπωλητών  των λαϊκών αγορών.

Η συζήτηση διοργανώθηκε με σκοπό να ακουστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και  να υπάρξει  ανταλλαγή   απόψεων  για τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών,  στα ζητήματα των εποπτικών μηχανισμών,  της ασφάλειας και  της υγιεινής.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης  υπήρξαν τοποθετήσεις  για  τις ορθές πρακτικές καλλιέργειας, για την διαφήμιση της λαϊκής αγορά, για την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου με γεωπόνους που θα εποπτεύουν όλα τα στάδια της παραγωγική διαδικασίας, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει τι καταλήγει στο τραπέζι του, για την αναγκαιότητα επανασύστασης ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών, για την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων και την ανάπτυξη της οικοτεχνίας. Στόχος, η λαϊκή αγορά του Πύργου να ξαναγίνει κεντρικό γεγονός. 

 Στη συζήτηση έγινε αναφορά και στην προοπτική τέλεσης της  λαϊκής στον χώρο του Ξυστρή όπου οι παραγωγοί μίλησαν «για  τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο χώρος αυτός». Γιατί  πιστεύουν  «πως δεν έχει τις προδιαγραφές που θα διευκολύνουν το σκοπό για τον οποίο έγινε».  Οι ίδιοι  δεν κλήθηκαν έγκαιρα να καταθέσουν την άποψή τους για τη διαμόρφωση του χώρου και τώρα προκύπτουν ζητήματα  που έχουν να κάνουν με  την ομαλή πρόσβαση του καταναλωτικού κοινού σε αυτόν. Έτσι θεωρούν ότι «η μόνιμη τέλεση της λαϊκής αγοράς στον συγκεκριμένο χώρο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο της πόλης παρά μονάχα το δυτικό της κομμάτι». 

  Από πλευράς της κίνησης «ο Πύργος είμαστε εμείς» τονίστηκε ότι « Ως κοινοτική κίνηση πιστεύουμε στον ανοιχτό και δημόσιο διάλογο, που δυστυχώς έλειπε τόσα χρόνια από την πόλη. Πιστεύουμε ότι για τα σημαντικά ζητήματα της πόλης, πρέπει να λειτουργούν ανοιχτές επιτροπές διαβούλευσης, οι οποίες δεν θα καταπιάνονται επιφανειακά με τα ζητήματα, αλλά στο τέλος της μέρας θα καταθέτουν προτάσεις που θα επιλύουν ζητήματα και θα πηγαίνουν την πόλη ένα βήμα μπροστά.»

Related post

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ  ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΕΠ.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ…

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΑΒΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Να ξεκαθαρίσoυν οι προθέσεις και οι αποφάσεις για το…
Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Η κυβέρνηση οδηγεί τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την κοινωνία στο περιθώριο’’

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Η κυβέρνηση οδηγεί τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και…

Στον υψηλό πληθωρισμό, την ακρίβεια και την συρρίκνωση εισοδημάτων των πολιτών, όπως και στην ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναφέρθηκε…
Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων έχει και κοινωνικό χαρακτήρα»

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών…

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM για τα…