Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : ΑΜΕΣΗ νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

13-2-2019  « Έγγραφο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.  για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που χορηγείται στους δικαιούχους εργαζόμενους έως 28-2-2019 σύμφωνα με τις διατάξεις τους άρθρου 396 του Ν.4512/2018 και ζητάμε ΑΜΕΣΗ νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος την κατοχύρωση του αλλά και την επέκταση τους και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων»

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 396 του Ν. 4512/2018, το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας χορηγείται στους δικαιούχους εργαζόμενους έως 28-2-2019.

Μετά την κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 6-2-2019 η Κυβέρνηση εξήγγειλε ότι θα δοθεί εξάμηνη παράταση για την ολοκλήρωση του έργου της επιτροπής που συγκροτήθηκε με το Ν.4512/2018 η οποία υποχρεούται να καταθέσει πόρισμα μετά την επανεξέταση των δικαιούχων και των ποσών για το εν λόγω επίδομα.

Μέχρι σήμερα το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει καταθέσει σχετική ρύθμιση με αποτέλεσμα οι οικονομικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. να προχωρούν στην περικοπή του επιδόματος για τον μήνα Μάρτιο, αφού  20-2-2019 είναι  καταληκτική ημερομηνία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών για αποστολή αρχείων μισθοδοσίας μηνός Μαρτίου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχει δημιουργηθεί τεράστια αναστάτωση αφενός στους δικαιούχους εργαζόμενους του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και αφετέρου στους Υπηρεσιακούς παράγοντες των Ο.Τ.Α.

Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών πηγαίνοντας από αναβολή σε αναβολή κερδίζει χρόνο με πρόφαση την έκδοση του πορίσματος μιας επιτροπής που η ίδια η Κυβέρνηση συγκρότησε με σκοπό την κατάργηση του επιδόματος συνεχίζοντας έτσι τον εμπαιγμό και την απαξίωση των εργαζομένων και ειδικά του κλάδου αυτού που μετράει τους περισσότερους νεκρούς και τραυματίες.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα για μία ακόμη φορά ότι η περικοπή του Επικίνδυνου και Ανθυγιεινού επιδόματος είναι για εμάς αιτία πολέμου.

Ζητάμε άμεσα την νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος, την κατοχύρωση του αλλά και την επέκταση του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Σε περίπτωση μη καταβολή τους επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στις προβλεπόμενες ημερομηνίες λόγω αδικαιολόγητων ενεργειών ή παραλήψεων σας, σας καθιστούμε  αποκλειστικά υπεύθυνους.

Related post

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων έχει και κοινωνικό χαρακτήρα»

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών…

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM για τα…
Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Θα διαδηλώσουμε ακόμα και έξω από το Υπουργείο Παιδείας»

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:…

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πύργου, Γιάννης Γεωργίου, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου μιλάει…
Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Γερμανού

Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας…

Aγαπητoi μoυ Aδελφoi, όπως γνωρίζετε έχω υποβάλλει την παραίτησή μου από την θέση του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, η οποία…