Παρέμβαση της «Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας» στο Συμβούλιο Επικρατείας για το κτίσμα στο σπήλαιο Καϊάφα

Η «Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας», σωματείο με περιβαλλοντικό και πολιτιστικό προσανατολισμό, κατέθεσε εγκαίρως Αίτηση Παρέμβασης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Αίτησης Ακύρωσης εκ μέρους της ΕΤΑΔ Α.Ε., της υπ’αρ. 16/056/15.04.16 ομόφωνης Έκθεσης Επικινδύνου Ετοιμορρόπου Οικοδομής της Επιτροπής Επικικδύνως Ετοιμορρόπων Οικοδομών Δυτ. Ελλάδας, η οποία αφορά στο ερειπωμένο και μισογκρεμισμένο κτίσμα έμπροσθεν των δύο πρόσθιων θαλάμων του αρχαιολογικού Σπηλαίου Καϊάφα.

 Η εν λόγω δικάσιμος είχε οριστεί στις 3 Απριλίου 2019. Η ΕΤΑΔ Α.Ε., μη συνεπής στην υποχρέωσή της ως δια νόμου όφειλε,  δεν κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα στο ΣτΕ. Για το λόγο αυτό η δίκη αναβλήθηκε  για  την 18η Σεπτεμβρίου.

Απώτερος σκοπός της ΠΕ.Δ.Η., αλλά και της Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη που διερεύνησε ενδελεχώς την παραπάνω υπόθεση για 6 ολόκληρα χρόνια, είναι η απομάκρυνση όλων των τσιμεντένιων κατασκευών και αντικειμένων από το αρχαιολογικό Σπήλαιο και η αποκατάσταση του Σπηλαίου και του περιβάλλοντος χώρου.

Προσδοκούμε επίσης την αναβάθμιση των ιαματικών λουτρών με την εκπόνηση και εφαρμογή μελετών ούτως ώστε οι όποιες κατασκευές και εγκαταστάσεις να εναρμονίζονται περιβαλλοντικά με το χαρακτηρισμένο ως ιδιαιτέρου κάλλους τοπίο, το οποίο βρίσκεται εντός δικτύου Natura και εντός ορίων αρχαιολογικού χώρου.

Για την κατάθεση της Αίτησης Παρέμβασης στο ΣτΕ, το Σωματείο μας, μετά από έκκληση σε Συλλόγους της περιοχής μας , μέλη και φίλους του, αισθάνεται υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους για την ειλικρινή  εκτίμηση και  άμεση οικονομική ενίσχυση ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη κατάθεση του φακέλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες  προς  τους υποστηρικτές μας :

Οικολόγοι Πράσινοι, Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας, Εμπορικός Σύλλογος Αρχ. Ολυμπίας, Α.Β. Food Market Aρχ. Ολυμπίας, «Poulain – Παραδοσιακές Ενδυμασίες», Εθελοντική πρωτοβουλία δράσης ΠΕ.Δ.Η. «Φυσική Καλλιέργεια & Αυτάρκεια» (Μάρτιος 2019), Αθανασία Αποστολοπούλου, Χρύσα και Ντόρα Αστερή, Ανδρέας Τριαντόπουλος, Κόλλιας Θεόδωρος, Χριστίνα Αντωνοπούλου, Κοτρέτσου Βασιλική, Αηδόνη Κατερίνα, Λιάγκουρα Αλεξία, Παντούλας Γεώργιος,  Ρούλη Τζίφα, Παναγιώτης Δακουράς, Λιάγκουρα Χρυσούλα και το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους φίλους και υποστηρικτές μας που επιθυμούν να μην αναφέρονται καθώς και όσους επίσης αναμένεται να ενισχύσουν οικονομικά για να καλυφθεί εξ ολοκλήρου η αμοιβή του δικηγόρου.

Τέλος, ευχαριστούμε την κ. Μαρία Χριστοπούλου, συμβολαιογράφο Πύργου, για την δωρεάν διεκπεραίωση του πληρεξουσίου προς τον δικηγόρο παρ’Αρείω Πάγω  κ. Κων/νο Σ. Χαραλαμπίδη.

Related post

Τέλος από αύριο η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: Η σκυτάλη στο… πετρέλαιο θέρμανσης, πώς αλλάζουν οι τιμές

Τέλος από αύριο η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: Η…

Τέλος από αύριο η επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης, αναμένεται η τιμή του να φθάσει πάνω και από τη βενζίνη.…
Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

  Συνεχίζεται η επιτυχημένη λειτουργία της  ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ η οποία ανήκει στις αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές. Το μάθημα της Βυζαντινής…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ… ΚΑΙ ΒΑΛΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ… ΚΑΙ ΒΑΛΕ

Όταν μπαίνει ο χαρακτηρισμός πολιτικός μπροστά από μια λέξη το νόημα της μεταλλάσσεται προς το ανώδυνο. Θες πχ να πεις κάποιον…