ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟN ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Ο Δήμος Πύργου, μια μεγάλη διοικητική περιφέρεια, με τεράστιες πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις, παράδοση, πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία, τον προσεχή Μάιο θα βρεθεί μπροστά σε αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του. Η κοινωνία του Δήμου μας θα κληθεί να αποφασίσει αν θα ανοίξει τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο ή θα παραμείνει εγκλωβισμένη στη λογική της αδράνειας, της μιζέριας και της μικροπολιτικής.

 

Η καθοδική πορεία του Δήμου τα τελευταία χρόνια αποτελεί κοινή παραδοχή για κάθε καλόπιστο συμπολίτη μας. Η σημερινή δημοτική αρχή εξάντλησε τα στενά περιθώριά της, ενώ και τα διάδοχα σχήματα που επιχειρούν να αναβαπτίσουν την πολιτική του νυν Δημάρχου, ήδη από την πρώτη τους εμφάνιση έδειξαν τις προθέσεις τους. Κοινές εμφανίσεις, χειραψίες, φιλοφρονήσεις…

 

O Δήμος Πύργου, ως πρωτεύουσα, έχει την ευθύνη ανάπτυξης ολόκληρης της Ηλείας. Οφείλει να συνεργάζεται, να δημιουργεί και να πρωτοστατεί στην ανάταξη του Νομού, o οποίος εξακολουθεί δραματικά να παραμένει στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στους 51 νομούς της χώρας.

 

Ο Δήμος μας, που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο αστικό, εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο του Νομού και συγκεντρώνει περίπου το 1/3 του πληθυσμού του, βαδίζει δίχως σχέδιο, δράσεις και όραμα.

 

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι ασθενική. Η διαχείριση της καθημερινότητας ανύπαρκτη. Η επίλυση των προβλημάτων του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και η προσπάθεια για ανάπτυξη μέσα από καινοτόμες προτάσεις παραμένουν λόγια κενά περιεχομένου στα χείλη των αρμόδιων φορέων.

 

Ο τουρισμός χωλαίνει παρά τις όποιες προσπάθειες. Η αγροτική παραγωγή, οι αγρότες, ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον Δήμο Πύργου, μοιάζουν να έχουν ξεχαστεί στην τύχη τους. Οι υποδομές δεν ανταποκρίνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο αθλητισμός, οι πολιτιστικές δράσεις, οι κοινωνικές δομές, τα μεγάλα και μικρά που μπορούν να φέρουν την ελπίδα, ιδίως στα παιδιά και στους νέους, είναι έννοιες ασύμβατες με την πόλη μας.

 

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια εικόνα αποδιοργάνωσης, υπανάπτυξης και αποτελμάτωσης, που σαν ένα βαρύ σύννεφο έχει καλύψει την πόλη και ολόκληρο τον δήμο.

 

Ο Δήμος έχει ανάγκη από μια νέα, ρεαλιστική και αισιόδοξη πρόταση, η οποία θα μετατρέπει τον Πύργο σε σύγχρονη πόλη και τα χωριά μας σε ζωντανά κύτταρα ανάπτυξης.

 

Είμαστε παρόντες σε μια νέα αρχή έχοντας μέσα μας τεράστια ευθύνη απέναντι σε όλους. Βάζοντας τους εαυτούς μας να αναμετρηθούν με τα προβλήματα της πόλης και των χωριών μας.

 

Είναι η στιγμή που θέλουμε κι ελπίζουμε.

Η στιγμή που θα αποκατασταθεί πρώτα απ’ όλα η εμπιστοσύνη των πολιτών με τον δήμο, για να ακολουθήσει μια συνεργασία όλων απέναντι σε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν.

Είμαστε εδώ γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

 

                                          ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

                           ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Related post

O ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ

O ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ

Ο Δήμος Πύργου, μέσα στις ατέλειες και κυρίως στις εμμονές του και στο υπερφίαλο των αρχόντων του, είχε και καλά στελέχη…
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ  ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΕΠ.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ…

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΑΒΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Να ξεκαθαρίσoυν οι προθέσεις και οι αποφάσεις για το…
Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Η κυβέρνηση οδηγεί τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την κοινωνία στο περιθώριο’’

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Η κυβέρνηση οδηγεί τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και…

Στον υψηλό πληθωρισμό, την ακρίβεια και την συρρίκνωση εισοδημάτων των πολιτών, όπως και στην ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναφέρθηκε…