Σταύρος Θεοδωράκης: Πρέπει να θωρακίσουμε το Εθνικό Πάρκο της Στροφυλιάς

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, στο σημείο της πυρκαγιάς

Συνάντηση με στελέχη του φορέα διαχείρισης των υγρότοπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού κόλπου, είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Θανάση Αναγνωστόπουλο, Γιώργο Δημακόπουλο, Γιώργο Κορκόβελο και Γιώργο Σαγιάννη.

Όπως είπαν τα στελέχη του φορέα διαχείρισης απαιτείται η άμεση έκδοση προεδρικού διατάγματος, ώστε να προσταυτευθεί το εθνικό πάρκο και να καθοριστούν έτσι οι δραστηριότητες που επιτρέπονται εντός του πάρκου αλλά και οι όροι προστασίας του. Με αυτόν τον τρόπο θα μπει ένα τέλος σε εκκρεμότητες που ταλανίζουν την περιοχή πάνω από 40 χρόνια. Το Εθνικό Πάρκο είναι σημαντικό γιατί είναι πάνω στον διάδρομο μετανάστευσης πουλιών που ακολουθεί την δυτική ακτογραμμή της Ελλάδας, φιλοξενεί πάνω από 260 είδη πτηνών ανάμεσα στο οποία και τα 9 είδη ερωδιών της Ευρώπης.

Η αντιπροσωπεία του Ποταμιού είδε σε σημεία του δάσους πεταμένα σκουπίδια που μπορούν εκτός των άλλων, να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για μια επόμενη πυρκαγιά και ενημερώθηκε από τα στελέχη του φορέα πως παρά τις προσπάθειες των λίγων φυλάκων στην περιοχή, υπάρχει και παράνομο κυνήγι και παράνομη υλοτομία. Ενδεικτικό της αδυναμίας της πολιτείας μας να προστατεύσει έναν εθνικό δρυμό είναι ότι πολλές φορές δεν υπάρχουν τα αναγκαία καύσιμα για την κίνηση των αυτοκινήτων του φορέα διαχείρισης. Τα στελέχη του φορέα που συζήτησαν με την αντιπροσωπεία του Ποταμιού ήταν οι Γεωργία Καραμπέρου (συντονίστρια του φορέα διαχείρισης), η Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου (δασολόγος), ο Ηλίας Ιατρού και ο Τάσος Σουρμελής (φύλακες του φορέα). Στην επίσκεψη μετείχαν και τα τοπικά στελέχη του Ποταμιού Βασίλης Γκολφινόπουλος και Ζαχαρίας Χρήστου.

Δείτε εικόνες από το drone του Ποταμιού και  φωτογραφίες: 

http://topotami.gr/prepei-na-thorakisoume-to-ethniko-parko-tis-strofylias/  

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…