Συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνάσιου Καράτουλα με τον Δ. Μεσσαλά

 ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Τον πρόεδρο της δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Πύργου  Δημήτρη Μεσσαλά  επισκέφτηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καράτουλα.  Η συνάντησε που  πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο κατόπιν πρωτοβουλίας του νεοεκλεγέντος, σε πρόσφατες αρχαιρεσίες, ΔΣ    του συλλόγου, είχε ως κύριο σκοπό την ενημέρωση του προέδρου για τα συσσωρευμένα   προβλήματα της σχολικής μονάδας , η οποία εδώ και πλέον της δεκαετίας στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες.

Από την πλευρά των γονέων τέθηκε το θέμα των αντίξοων συνθηκών ως προς την μάθηση αφού τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός χώρος του σχολείου είναι ακατάλληλος ως προς αυτό. Τονίστηκε η επικινδυνότητα που ελλοχεύει για παιδιά και εκπαιδευτικούς  λόγω της παλαιότητας πια των αιθουσών και των πιθανών τοξικών  αερίων που αποβάλλονται από αυτές . Ζητήθηκε τέλος η βελτίωση του ταρτάν του γηπέδου 4χ4 καθώς και η συντήρηση του σκίαστρου που βρίσκεται στο προαύλιο. 

Πέραν των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με το κτιριακό οι εκπρόσωποι των γονέων έθεσαν υπόψη  του κ Μεσσάλα το πρόβλημα της μη αποκομιδής των σκουπιδιών από τους κάδους απορριμμάτων οι οποίοι βρίσκονται γεμάτοι επί μέρες εντός του προαυλίου. Ακόμα έθεσαν το θέμα  της έλλειψης σήμανσης οδικής κυκλοφορίας ακριβώς έξω από τη σχολική μονάδα καθώς και την ανάγκη για μέριμνα διευθέτησης όμβριων υδάτων επί του επαρχιακού δρόμου εντός του οικισμού Καράτουλα κοντά  στο σχολείο, σε σημείο που δυσκολεύει την ασφαλή πρόσβαση  των μαθητών προς αυτό.

Τέλος από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  τέθηκε το φλέγον θέμα της αποπεράτωσης του νέου κτιρίου Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα, το οποίο σύμφωνα με εξαγγελίες αρμοδίων είχε ανακοινωθεί ότι θα ήταν  έτοιμο για   λειτουργία   το φθινόπωρο του 2018. Εκφράστηκε δε  ο φόβος μήπως  λόγω των επανειλημμένων διακοπών εργασιών   δεν θα είναι έτοιμο ούτε τον επόμενο Σεπτέμβρη,  αποτέλεσμα άκρως δυσάρεστο για μαθητές , καθηγητές,  γονείς και κοινωνικό σύνολο γενικότερα.  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος κ Μεσσαλάς  εξέφρασε την αμέριστη συμπόρευση του ιδίου προσωπικά και της σχολικής επιτροπής,  σε όποια προσπάθεια γίνει από το Σύλλογο Γονέων,  για την επίλυση προβλημάτων που έχουν να κάνουν τόσο με την σωστή λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας  στις λυόμενες αίθουσες  όσο  με την  προσπάθεια της αποπεράτωσης του νέου κτιρίου.  Από πλευράς του προέδρου υπήρξε η δέσμευση για την αποκομιδή των απορριμμάτων από της υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου  καθώς και  η συνεργασία του με τις τεχνικές υπηρεσίες για τα θέματα της ασφαλής πρόσβασης στο σχολειό των μαθητών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τις δυο πλευρές να δηλώνων ανοικτή γραμμή συνεργασίας. Μάλιστα συμφώνησαν για  την επανάληψη της σε σύντομο χρονικό διάστημα για την επανεκτίμηση της κατάστασης κυρίως για το θέμα του νέου κτιρίου Γυμνάσιου Λυκείου Καράτουλα καθώς και για τον προγραμματισμό αντίστοιχων με τις εξελίξεις δράσεων.  

Related post

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Την 15.06.2024 με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηλείας, εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών. Ως Αστυνομικοί…
Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που έμειναν εκτός κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που…

«Μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη Ανασχηματισμός: Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έφεραν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών το βράδυ της Κυριακής (09.06).…
Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό και παράνομη κατακράτηση

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό…

  Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του…