Συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνάσιου Καράτουλα με τον Δ. Μεσσαλά

 ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Τον πρόεδρο της δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Πύργου  Δημήτρη Μεσσαλά  επισκέφτηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καράτουλα.  Η συνάντησε που  πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο κατόπιν πρωτοβουλίας του νεοεκλεγέντος, σε πρόσφατες αρχαιρεσίες, ΔΣ    του συλλόγου, είχε ως κύριο σκοπό την ενημέρωση του προέδρου για τα συσσωρευμένα   προβλήματα της σχολικής μονάδας , η οποία εδώ και πλέον της δεκαετίας στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες.

Από την πλευρά των γονέων τέθηκε το θέμα των αντίξοων συνθηκών ως προς την μάθηση αφού τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός χώρος του σχολείου είναι ακατάλληλος ως προς αυτό. Τονίστηκε η επικινδυνότητα που ελλοχεύει για παιδιά και εκπαιδευτικούς  λόγω της παλαιότητας πια των αιθουσών και των πιθανών τοξικών  αερίων που αποβάλλονται από αυτές . Ζητήθηκε τέλος η βελτίωση του ταρτάν του γηπέδου 4χ4 καθώς και η συντήρηση του σκίαστρου που βρίσκεται στο προαύλιο. 

Πέραν των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με το κτιριακό οι εκπρόσωποι των γονέων έθεσαν υπόψη  του κ Μεσσάλα το πρόβλημα της μη αποκομιδής των σκουπιδιών από τους κάδους απορριμμάτων οι οποίοι βρίσκονται γεμάτοι επί μέρες εντός του προαυλίου. Ακόμα έθεσαν το θέμα  της έλλειψης σήμανσης οδικής κυκλοφορίας ακριβώς έξω από τη σχολική μονάδα καθώς και την ανάγκη για μέριμνα διευθέτησης όμβριων υδάτων επί του επαρχιακού δρόμου εντός του οικισμού Καράτουλα κοντά  στο σχολείο, σε σημείο που δυσκολεύει την ασφαλή πρόσβαση  των μαθητών προς αυτό.

Τέλος από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  τέθηκε το φλέγον θέμα της αποπεράτωσης του νέου κτιρίου Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα, το οποίο σύμφωνα με εξαγγελίες αρμοδίων είχε ανακοινωθεί ότι θα ήταν  έτοιμο για   λειτουργία   το φθινόπωρο του 2018. Εκφράστηκε δε  ο φόβος μήπως  λόγω των επανειλημμένων διακοπών εργασιών   δεν θα είναι έτοιμο ούτε τον επόμενο Σεπτέμβρη,  αποτέλεσμα άκρως δυσάρεστο για μαθητές , καθηγητές,  γονείς και κοινωνικό σύνολο γενικότερα.  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος κ Μεσσαλάς  εξέφρασε την αμέριστη συμπόρευση του ιδίου προσωπικά και της σχολικής επιτροπής,  σε όποια προσπάθεια γίνει από το Σύλλογο Γονέων,  για την επίλυση προβλημάτων που έχουν να κάνουν τόσο με την σωστή λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας  στις λυόμενες αίθουσες  όσο  με την  προσπάθεια της αποπεράτωσης του νέου κτιρίου.  Από πλευράς του προέδρου υπήρξε η δέσμευση για την αποκομιδή των απορριμμάτων από της υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου  καθώς και  η συνεργασία του με τις τεχνικές υπηρεσίες για τα θέματα της ασφαλής πρόσβασης στο σχολειό των μαθητών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τις δυο πλευρές να δηλώνων ανοικτή γραμμή συνεργασίας. Μάλιστα συμφώνησαν για  την επανάληψη της σε σύντομο χρονικό διάστημα για την επανεκτίμηση της κατάστασης κυρίως για το θέμα του νέου κτιρίου Γυμνάσιου Λυκείου Καράτουλα καθώς και για τον προγραμματισμό αντίστοιχων με τις εξελίξεις δράσεων.  

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…