ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΦΡΑΓΜΑ ΠΗΝΕΙΟΥ

Σύσκεψη ανάμεσα σε μέλη του Διαδημοτικού Συνδέσμου «Ο Πηνειός» και καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών –υπό τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο– πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, προκειμένου να διερευνηθεί με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο η προέλευση των αυξημένων ποσοστών μαγγανίου και σιδήρου που εντοπίζονται στο διυλιστήριο νερού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν –επίσης– ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας κ. Σπύρος Τζουλέκης, ο Αντιδήμαρχος Ανδραβίδας –  Κυλλήνης και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χρήστος Παλαιολόγος, ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, από πλευράς Πανεπιστημίου Πατρών οι καθηγητές: κ. Νικόλαος Σαμπατακάκης – Καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ Νικόλαος Δεπούντης – Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανπιεστημίου Πατρών και η κα Ελένη Ζαγγανά – Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Γεωφυσικής, Υδρογεωλογίας και Υδροχημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Ήλιδας κ. Δημήτρης Λυγούρας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και του Συνδέσμου.  

Όπως συμφώνησαν οι δύο πλευρές, πλέον εκτός από τις δειγματοληψίες που γίνονται από το Πανεπιστήμιο Πατρών για τη συγκέντρωση μετάλλων στο φράγμα Πηνειού, οι εν λόγω καθηγητές θα επιφορτιστούν και με την αξιολόγηση και διερεύνηση της εδαφικής διάβρωσης, όπως επίσης και με την αξιολόγηση των υδρομετεωρολογικών δεδομένων της ευρύτερης περιοχής για έναν χρόνο.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, όσοι συμμετείχαν σε αυτή, επισκέφτηκαν τόσο το διυλιστήριο νερού, όσο και το φράγμα Πηνειού.

Related post

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”
Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Σε πολύ καλό δρόμο για…

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”
Ηλεία: Δύο συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή

Ηλεία: Δύο συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες το πρωί, στην Κυλλήνη και στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, δύο ημεδαποί άνδρες,…