ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Όπως πάντα η φαντασία,  το κέφι και  ο ενθουσιασμός  αποτελούν τα βασικά συστατικά των  εκδηλώσεων που με μεγάλη χαρά προετοιμάζουν σύλλογοι, φορείς,  μαθητές, σχολές χορού  από όλες τις περιοχές  του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

 

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την έδρα του Δήμου το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου με το «Κυνήγι  του Χαμένου Θησαυρού» στις 3.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία  ενώ η  συνέχεια θα δοθεί στις 7 το βράδυ με  την  αναβίωση του  εθίμου «Το άναμμα της φωτιάς» στον λόφο του Δρούβα. 

 

Μια καλή ευκαιρία για διασκέδαση, χορό, τραγούδι στην καρναβαλική παρέλαση Πελοπίου

 

Θέματα εμπνευσμένα από τη σύγχρονη ζωή, αλλά και την παράδοση,  δοσμένα με τέτοιο  τρόπο από τους καρναβαλιστές,  ώστε όλοι όσοι παρακολουθήσουν ή συμμετάσχουν στο καρναβάλι να λάβουν μηνύματα αισιοδοξίας να γεμίσουν τις ψυχές τους με όμορφες εικόνες και  να ξεφαντώσουν θα κυριαρχήσουν στην μεγάλη «Καρναβαλική Παρέλαση του Δήμου Ολυμπίας»  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 4.00 το μεσημέρι στο Πελόπιο, με την συμμετοχή δεκάδων αρμάτων και  καρναβαλιστών.

 

Γιορτάζουμε τα κούλουμα σε Στρέφι και λόφο Δρούβα.

 

Την Καθαρά Δευτέρα όλοι οι δημότες και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν τον χαρταετό και να γιορτάσουν τα κούλουμα στον χώρο της εμποροπανήγυρης Στρεφίου αλλά και στον λόφο Δρούβα στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι τοπικές κοινότητες αλλά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς θα υποδεχτούν τους επισκέπτες με διάθεση για ξεφάντωμα και χορό αλλά και προσφέροντας τα κλασικά νηστήσιμα εδέσματα που απαιτεί η ημέρα.

Μάλιστα στον λόφο Δρούβα έχει διοργανωθεί και διαγωνισμός χαρταετού με έπαθλο ένα ελικόπτεράκι – drone για τον νικητή, προσφορά του δημότη Νώντα Γαλάνη.

 

Το μόνο που απαιτείται από όσους συμμετάσχουν  είναι να φορέσουν το πιο λαμπρό τους χαμόγελο να αφήσουν  πίσω  τη ρουτίνα και τα προβλήματα της καθημερινότητας και να διασκεδάσουν στους ρυθμούς του βασιλιά καρνάβαλου.

                            ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2018

                     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Σας ενημερώνουμε για τις προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον Δήμο και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φορείς της περιοχής και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτές.

            Σάββατο 17 Φεβρουαρίου

           Ώρα  15.00 Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού στην Κεντρική Πλατεία Αρχαίας    Ολυμπίας  (διασταύρωση  Πραξιτέλους  Κονδύλη                                                               και Δούμα) 

           Ώρα  17.00 Γαϊτανάκι στην Κεντρική Πλατεία

          Ώρα   19.00  Λόφος Δρούβα – Αναβίωση Εθίμου «Το άναμμα της φωτιάς»

            Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

          Ώρα 16.00 Καρναβαλική Παρέλαση  με άφθονο χορό και γέλιο στο Πελόπιο

            Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

         Ώρα 11.00 Γιορτάζουμε τα κούλουμα στο Στρέφι  (χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης)   και στο λόφο Δρούβα με διαγωνισμό χαρταετού.

Related post

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα για την πολιτική μου επιλογή”

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα…

“Δεν έχω μετανιώσει…”, λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, αναφερόμενος στην επιλογή του να μην συμμετάσχει στην Επιτροπή Θεσμών…
Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή Πλεμμένου-Νικολόπουλου”

Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή…

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Πύργου- Πρωτεύουσα ευθύνης” και πρώην Δήμαρχος Ιάρδανου, Λάμπης αριστειδοπουλος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό…
Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να σταματήσουμε να πετροβολούμε το Νοσοκομείο”

Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να…

Ο διοικητής νοσοκομείο Πύργου Σπύρος Πολίτης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για τα νέα του καθήκοντα τις…