Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, σε περιοχές του πρώην Δήμου Ωλένης, σε καλλιέργειες Κορινθιακής Σταφίδας

Επίσκεψη στον πρώην Δήμο Ωλένης πραγματοποίησε, προ ημερών, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος,  προκειμένου να διαπιστώσει την εξέλιξη του φαινομένου  της  μειωμένης βλάστησης  των σταφιδαμπέλων της περιοχής.

Στις περιοχές που επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης,  και συγκεκριμένα στα χωριά της Ηλείας (Καράτουλα, Μαγούλα,  Σόπι ,Χειμαδιό ), συναντήθηκε και συνομίλησε με παραγωγούς και προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων  όπου  το προηγούμενο έτος είχε παρουσιάσει μεγάλη έξαρση το φαινόμενο. Ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από εκπροσώπους ΜΜΕ , που παρακολούθησαν την επίσκεψη, καθώς και του εκδότη  του  αγροτικού περιοδικού «Γεωργία –Κτηνοτροφία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης  επισήμανε ότι  «Το πρόβλημα της μειωμένης βλάστησης της κορινθιακής σταφίδας είναι κάτι που έχει απασχολήσει της Υπηρεσίες της Περιφέρειας μας  τα τελευταία δύο χρόνια. Από την μέχρι τώρα εξέλιξη της καλλιέργειας φαίνεται ότι το πρόβλημα έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό  δίχως όμως  να σημαίνει  ότι και τα αίτια του,  έχουν εκλείψει. Τα πρώτα  συμπεράσματα των αιτιών που προκάλεσαν το φαινόμενο έχουν ήδη παρουσιαστεί στα γραφεία του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ», στην Πάτρα, από τον  Ειδικό Ερευνητή  του Τμήματος Φυτοπροστασίας Πάτρας του ΕΛΓΟ Δήμητρα Ιωάννη Μανουσόπουλο, σε εκπροσώπους της ομοσπονδίας  αγροτικών συλλόγων  Ηλείας <<ΟΑΣH>>, στους  παραγωγούς και στους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων  και στο τέλος του μήνα  θα δημοσιευτούν και στο παραπάνω  περιοδικό πανελλαδικής κυκλοφορίας προς ενημέρωση όλων» 

Τέλος, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις επόμενες ενέργειες ανέφερε ότι: «Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας , ήδη από 8 Ιουνίου 2017 έχει διαβιβάσει επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που επισημαίνει το πρόβλημα, και θέτει  το αίτημα για εφαρμογή προγράμματος αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας με οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να γίνει αποκατάσταση σε ένα μεγάλος μέρος των αμπελώνων και να στηριχθεί το εισόδημα των σταφιδοπαραγωγών».

 

Επίσκεψη σε Οινοποιητική Επιχείρηση 

Κλείνοντας τον κύκλο των επισκέψεων ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες της οινοποιητικής επιχείρησης «ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ» στο Λαντζόι Ηλείας, μία πρωτοπόρα επιχείρηση που αξιοποιώντας τις σύγχρονες και εξελιγμένες εγκαταστάσεις της, καταφέρνει και παράγει με απολύτως μηδενικό ενεργειακό ίχνος, αφού χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια και γεωθερμία, μοναδικούς οίνους, που έχουν κατακτήσει τις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Όπως τόνισε ο κ. Μητρόπουλος «Το «ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ» είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί παράδειγμα για το πώς μία τοπική επιχείρηση μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο τα αποτελέσματα της έρευνας και της καινοτομίας στην παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία των αγροδιατροφικών μας προϊόντων».

 

Στις επισκέψεις,  τον Αντιπεριφερειάρχη, συνόδευαν ο Προϊστάμενος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου  ΠΕ Ηλείας  Γεώργιος  Μικέογλου, ο Ειδικός Ερευνητής  του Τμήματος Φυτοπροστασίας Πάτρας του  «ΕΛΓΟ Δήμητρα»  Ιωάννης Μανουσόπουλος και από γεωπόνους του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΠΕ Ηλείας.

Related post

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Την 15.06.2024 με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηλείας, εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών. Ως Αστυνομικοί…
Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που έμειναν εκτός κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που…

«Μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη Ανασχηματισμός: Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έφεραν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών το βράδυ της Κυριακής (09.06).…
Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό και παράνομη κατακράτηση

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό…

  Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του…